Mustevertailu.fi on vuonna 2017 perustettu ja vuonna 2018 avattu, ammattimainen ja riippumaton tulostinmusteiden hintavertailusivusto, jota ylläpitää ja kehittää suomalainen pienyritys.

Mustevertailu.fi ei myy palvelussa esiteltyjä tuotteita itse, vaan kerää tiedot luotettavilta verkkokaupoilta ja saattaa ne kuluttajille suunnattuun helppoon muotoon, jonka avulla tuotteiden hintoja on helppo vertailla. Kaikki palvelussa esiintyvät tiedot pohjautuvat verkkokauppojen itse toimittamiin tietoihin täydennettynä tulostin- ja tarvikevalmistajien tarjoamilla tuotetiedoilla.

Tavoitteenamme on olla Suomen kattavin tulostinmusteiden hintavertailusivusto, joka auttaa hintatietoisia kuluttajia löytämään edullisin paikka ostaa tulostinmusteet verkosta. Sivustomme on optimoitu toimimaan kaikilla laitteilla ja alustoilla, jotta mahdollisimman moni voi hyötyä tarjoamastamme tiedosta.

Palvelumme kattaa kaikki suurimpien valmistajien alkuperäiset mustekasetit sekä tulostinkohtaisia sivuja, joilta löytyy kyseisen laitteen kanssa yhteensopivat musteet. Pyrimme laajentamaan valikoimaa kattamaan myös pienempien valmistajien kaikki alkuperäiset mustekasetit. Tulevaisuudessa palvelusta voi löytyä myös tulostinlaitteiden hintavertailuja ja jälleenmyyjien saatavuustiedot. Lähtökohtaisesti näytämme palvelussa vain sellaisten jälleenmyyjien hintatietoja, joilla on kyseistä tuotetta varastossaan ja jotka tämän tiedon meille toimittavat.

Käytämme kohtuullista huolellisuutta pitääksemme sivuillamme esitetyt tuote- ja hintatiedot aina mahdollisimman oikeina ja paikkaansa pitävinä, mutta emme vastaa sivuilla mahdollisesti esitetyistä vääristä tuote-, hinta- tai yhteensopivuustiedoista. Suosittelemme tarkistamaan tuotteen tiedot, yhteensopivuuden oman laitteen kanssa, hinnan ja toimituskulut joko valmistajan sivuilta tai jälleenmyyjän verkkokaupasta ennen tilausta. Sivustolla esitetyt hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta ei mahdollisia toimituskuluja.

Tietoliikenneyhteydet palvelun sisällä ja palvelusta ulos on suojattu turvallisen SSL-protokollan avulla.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä/mitkä mustekasetit sopivat tulostimeen X?

Oman tulostimesi kanssa yhteensopivien mustekasettien tuotenimet/-numerot löydät helpoiten vanhojen kasettien etuosassa tai päällä olevasta tarrasta, tulostimen ohjekirjasta, tulostusohjelmistosta tai valmistajan sivuilta. Tarra sisältää myös mustekasetin värin – musta (BK), magenta (M), keltainen (Y), syaani (C) tai jokin muu. Palvelumme tuotekuvaukset sisältävät osittaiset yhteensopivuustiedot. Voit myös hakea tietoa Googlesta tulostimen mallin nimellä esimerkiksi lisäämällä haun perään sanan “musteet” (“HP Color LaserJet Pro MFP M181fw musteet”).

Tässä suorat linkit suurimpien valmistajien tukisivuille:

Kun tiedät tulostimeesi sopivien mustekasettien tuotenimet/tuotenumerot, voit etsiä edullisinta ostopaikkaa tämän palvelun haulla.

Mitä eroa on alkuperäismusteilla, tarvikemusteilla ja ekomusteilla?

Alkuperäismusteet ovat tulostinvalmistajan valmistamia mustekasetteja, jotka tuottavat parhaan tulostusjäljen ja toimivat 100 % varmuudella tulostimessa, jolle ne on tarkoitettu. Alkuperäismusteet ovat turvallisin, mutta toisaalta usein myös kallein vaihtoehto.

Tarvikemusteet ovat kolmannen osapuolen, eli muun kuin laitevalmistajan, tehdasvalmisteisia uusia mustekasetteja, jotka ovat lähestulkoon yhtä luotettavia ja tuottavat lähes yhtä hyvän tulostusjäljen kuin alkuperäismusteetkin. Tarvikekasettien laatu vaihtelee valmistajasta riippuen, jolloin esimerkiksi niiden säilyvyys voi olla huonompi, tai muste voi kuivua nopeammin. Tarvikemusteita hankkiessa kannattaa varmistaa, että ne tulevat hyvämaineiselta toimittajalta.

Ekomustekasetit ovat ympäristöystävällisin valinta. Ekokasetit ovat kierrätettyjä ja uudelleentäytettyjä mustekasetteja, ja ne ovat yleensä sekä alkuperäis- että tarvikekasetteja edullisempi vaihtoehto. Niiden tulostuslaatu ja toimintavarmuus voi olla kuitenkin muita kasettityyppejä huonompi.

Kuinka monta sivua yhdellä mustekasetilla voi tulostaa?

Kuten arvata saattaa, jokainen tulostin ja siihen sopivat mustekasetit ovat keskenään hieman erilaisia. Tämä tarkoittaa, että yksinkertaista vastausta kysymykseen ei ole.

Kahden samanlaisen tulostimenkin välillä voi olla eroavaisuuksia riippuen niiden iästä. Uusi laite toimii tehokkaammin ja tulostaa saman määrän sivuja vähemmällä musteella kuin vanha laite. Valokuvien tulostaminen vaatii paljon mustetta, kun taas pelkän tekstin tulostaminen vedostilassa käyttää vain vähän mustetta.

Valmistajat ilmoittavat mustekaseteilleen arvioidun riittoisuuden, esim. “riittää noin 2 000 sivun tulostamiseen”. Arvio perustuu vuosina 2004-2006 ISO-standardoituun tapaan laskea sivumäärä tai käyttömäärä 5 prosentin peittoasteella. Viiden prosentin peittoaste on useimmille käyttäjille kuitenkin alakanttiin, sillä useimmiten peittoaste on lähempänä 10 tai 15 prosenttia. Lähemmäksi todennäköistä riittoisuutta päästään jakamalla valmistajan ilmoittama sivumäärä sadalla ja kertomalla se tämän jälkeen 15:llä.

Löysin tuote- tai hintatiedoista virheen. Mihin voin raportoida sen?

Löysitkö virhellistä tietoa sivuiltamme tai johtaako hintatiedoissa oleva linkki väärään tuotteeseen? Mikäli sivuillamme esitetty tieto on ristiriidassa valmistajan tai jälleenmyyjän tietojen kanssa, valmistajan tai jälleenmyyjän tiedot pätevät.

Voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@mustevertailu.fi tai käyttää tämän sivun alareunasta löytyvää yhteydenottolomaketta. Liitäthän mukaan myös virheellistä tietoa sisältävän sivun osoitteen. Korjaamme väärän tiedon pikimmiten.

En löydä etsimääni mustekasettia palvelusta. Mitä teen?

Kokeilit varmaankin jo hakea mustekasettia sivuston haun avulla?

Ole hyvä ja lähetä etsimäsi mustekasetin nimi/tuotenumero sähköpostilla osoitteeseen info@mustevertailu.fi tai käytä sivun alareunassa olevaa yhteydenottolomaketta. Lisäämme tuotteen sivuille mahdollisimman pian, mikäli se on myynnissä yhteistyökumppaneillamme.

Mikäli tulostimesi on todella vanha, voi olla, että siihen sopivien mustekasettien valmistus on lopetettu, eikä niitä ole enää saatavilla.

Miksi verkkokauppa X ei ole mukana hintavertailussa?

Kyseinen verkkokauppa ei todennäköisesti ole halunnut liittyä mukaan tai se ei teknisesti kykene toimittamaan vaatimusten mukaista hintatiedostoa. Otamme palveluun mielellämme mukaan myös uusia verkkokauppoja. Edellytämme kuitenkin, että ne toimittavat tilauksia Suomeen ja toimivat jossakin suomalaisia julkaisijoita hyväksyvässä kumppanuusverkostossa.

Miksi hintavertailussa näkyy vain yksi myyjä/hinta?

Todennäköisesti kyseistä tuotetta ei tällä hetkellä löydy muilta hintavertailussa mukana olevilta jälleenmyyjiltä. Hintatiedot päivittyvät jatkuvasti vastaamaan myyjien tarjontaa.

Mihin käytetyt mustekasetit kannattaa viedä?

Useimmat mustekasetit on mahdollista täyttää uudelleen. Mikäli haluat uudelleentäyttää tyhjentyneet mustekasettisi, isommilta paikkakunnilta löytyy mustekasettien kierrätykseen erikoistuneita liikkeitä. Voit täyttää mustekasetin myös itse hankkimalla tarkoitukseen sopivan täyttösarjan.

Mustekasettien uudelleentäyttö tulee noin 40-60 % uutta mustekasettia edullisemmaksi. Lisäksi se on ympäristöystävällinen valinta. Sekajätteeseen heitetty käytetty kasetti päätyy kaatopaikalle, jossa se poltetaan ja sen hajoaminen kestää kymmeniä vuosia. Käyttämällä mustekasetin uudelleen voit vähentää jätteen määrää.

Mikäli et halua tulostuslaadullisista tai muista syistä täyttää mustekasettia uudelleen, voit toimittaa tyhjät kasetit useimmista kodinkoneliikkeistä löytyvään keräyspisteeseen, josta kierrätykseen kelpaavat kasetit päätyvät lajittelukeskuksien kautta uusiokäyttöön.

Avoimuus ja vastuuvapauslauseke

Uskomme avoimuuteen verkossa. Osa sivuillamme olevista linkeistä johtaa yhteistyökumppaneidemme sivustoille. Kumppanimme voivat maksaa meille komissiota näiden linkkien kautta tulevista myynneistä.

Emme vastaa linkittämiemme sivustojen sisällöstä, yksityisyyskäytännöistä tai muusta. Mahdollinen kauppa on aina kuluttajan ja myyjän välinen.

Mustevertailu.fi:n kautta tekemäsi ostokset auttavat tekemään sivuston kehittämisestä ja hintatietojen ylläpitämisestä kannattavaa. Kiitos!

Palvelua ylläpitää ja kehittää Web-suunnittelu Pokis (Y-tunnus 2455531-8).

Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä meihin alla olevalla lomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@mustevertailu.fi.